Час сіяти

Категорія: Новини підприємства

Лісовідновлення – термін один, а робіт багато. І найперше – це вирощування посадкового матеріалу для подальшої висадки. Саме зараз оптимальні умови для посіву сосни (основної лісоутворюючої породи на Малинщині) у лісовий розсадник. Чому у розсадник? Чому лісовий? Практикуючі лісоводи підтримують цю практику, тому що у таких, наближених до природніх, умовах зростає загартований та стійкій посадковий матеріал. 
У тимчасовому лісовому розсаднику Ворсівського лісництва сіють за незмінною класичною технологією: підготовлений ґрунт ущільнюють катком, тоді розраховану норму насіння сіють за допомогою сівалки і знову «притискають» рядки катком, аби насіннячко надійно  залягло у ґрунті. Приблизно за два тижні, залежно від погодних умов, ми побачимо перші тоненькі проростки сосни, за якими потрібно буде доглянути. Праця у розсаднику – не з легких, як будь-яка інша у лісі. Тому працівники Ворсівського лісництва сіють гуртом, допомагаючи один одному. 
На фото: водій Рихальський Юрій, майстри лісу Колісніченко Руслан, Давиденко Олександр, Шмирега Микола, Олег Трохимчук, Адамович Руслан, Олексієнко Богдан, помічник лісничого Соловей Світлана, лісничий Ворсівського лісництва Залізко Володимир.
19.05.2023 12:01 давність новини: 355 дн.

Останні новини

09:17
Категорія: Оперативна інформація
10:27
Категорія: Новини підприємства
16:13
Категорія: Новини підприємства
16:06
Категорія: Новини підприємства
11:20
Категорія: Новини підприємства